Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο



“Σκηνικό Ιμίων” θυμίζει πλέον η τεχνητή ένταση που στήνουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ (πιο συγκεκριμένα τηλεοπτικοί σταθμοί) με δημοσιογράφους και κάμερες να περιφέρονται στο Αιγαίο και να αμφισβητούν σε ρεπορτάζ τους ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά σειρά πήρε το μικροσκοπικό νησάκι της Ρω, νοτιοδυτικά του Καστελόριζου. Την Δευτέρα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Kanal D αμφισβήτησε την κυριότητα του νησιού της Ρω αναφεροντας ότι «η Ελλάδα οικειοποιείται ένα νησί, το οποίο δεν της ανήκει».


Το απόγευμα της Τρίτης σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τουρκικό τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού IHA, βρέθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στο σκάφος με το όνομα Pony πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν πέραν του κυβερνήτη άλλα τέσσερα άτομα - κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι.

"Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και αφού τους συστήθηκε η άμεση αποχώρηση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος απέπλευσε περί ώρα 18:10" δήλωσε ο αρχηγός του Λ.Σ.

Το CNN Turk μεταδίδει ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές πράγμα που η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει.


Δείτε το ρεπορτάζ του CNN Turk



Δεν υπάρχουν σχόλια: