Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Αν κάνει πρόωρες εκλογές ο Καραμανλής...

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη

Συμπληρώνω το προηγούμενό μου δημοσίευμα (δείτε το εδώ:
http://press-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_3745.html). Μπαίνει όμως και μια άλλη παράμετρος, η εξής. Αν γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει αυτοδυναμία, ενώ αν γίνουν το Μάρτη θα πάρει.
Δηλαδή, αν ο Καραμανλής κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, προκαλεί μια συγκυρία αντικειμενικά ευνοϊκή προς την ιδέα για συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και για πάγια καθιέρωση της απλής αναλογικής, ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ κάνει αμέσως μετά νέες εκλογές και πάρει αυτοδυναμία (μη θέλοντας,σε αυτή τη φάση, να βιαστεί να διευρύνει τη βάση της πολιτικής εξουσίας...).
Οι αμερικανόδουλοι μέσα στη ΝΔ (μητσοτακικοί και άλλοι) είναι σαφές, προτιμούν τη...

μεγαλύτερη ήττα το Μάρτη, όχι για να υπάρξει, μέχρι τότε, γάντζωμα στην εξουσία, αλλά διότι προτιμούν ένα αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ για διάδοχη κατάσταση και όχι μια συγκυρία αντικειμενικά ευνοϊκή στις πιο πάνω συγκυβερνήσεις και στην πιο πάνω καθιέρωση.

Και ο Σημίτης "προφητεύοντας" ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτη, δηλώνει με γλώσσα λανθάνουσα ότι αυτό προτιμάει.
Ομως δεν είναι σαφές τι προτιμάει ο Καραμανλής. Αν κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι θέλει να βοηθήσει να περπατήσουν οι συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η πάγια καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αντάλλαγμα κάθε 2 με 3 τετραετίες να υπάρχει και μία με δύο τετραετίες ακραιφνούς καραμανλικής ΝΔ στην εξουσία, χωρίς αμερικανόδουλες προσμίξεις, μητσοτακικών και άλλων.

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: