Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Συσκότιση για τις γαλάζιες μίζες


... ενώ οι Γερμανοί δείχνουν παράνομες χρηματοδοτήσεις και την περίοδο 2004-2007

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα


Στη... σκιά της διαδρομής πολιτικού χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens επί των ημερών διακυβέρνησης της Ν.Δ., που πρώτη ανακάλυψε και αποτύπωσε η εισαγγελέας του Μονάχου, κινείται τώρα και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Oι τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με την ποινική μεταχείριση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως όλα δείχνουν, αιφνιδίασαν τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και τον Έλληνα ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος εσπευσμένα αναχωρεί- πιθανότατα και αύριο- με προορισμό το Μόναχο.

Επισήμως, ο δικαστικός λειτουργός θα ενημερωθεί για τις διαδικασίες παράδοσης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens κ. Χριστοφοράκου, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα που εκκρεμεί εις βάρος του από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το ταξίδι του κ. Ζαγοριανού συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις και για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητήσει να πληροφορηθεί τα στοιχεία εκείνα που ο κατηγορούμενος επέλεξε να δώσει στις γερμανικές και όχι στις ελληνικές αρχές.

συνέχεια στα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: