Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Εντελώς ανεύθυνος ή αισχρός συκοφάντης;

Τι κόλλημα έχουν ορισμένοι δημοσιοκάφροι με τα blogs δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Μια εξήγηση –έστω επιφανειακή- είναι ότι χάνοντας το μονοπώλιο των διαμορφωτών της «κοινής γνώμης» αντιδρούν σπασμωδικά.

Μετά τον Μάκη Κουρή και το «Παρόν» του και ο Τριανταφυλλόπουλος ανακάλυψε ότι όλη η κακοδαιμονία της ελληνικής κοινωνίας στεγάζετε στην μπλοκόσφαιρα.

Στο σημερινό του παραλήρημα, ο Ζούγκλας, γράφει στην ιστοσελίδα του, ανάμεσα στ’ άλλα και τα εξής παρανοϊκά για τους μπλόκερς: «Καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, δέχονται μετά χαράς να μετατραπούν σε όπλα επιχειρηματικών συμφερόντων» … «έλυσαν το οικονομικό δια της «εξυπηρέτησης» … ενώ εντοπίζει «εμπλοκή κρυπτό- δημοσιογράφων, κακοποιών και απατεώνων στο περιβάλλον της μπλογκόσφαιρας, με μοναδικό στόχο την κονόμα».

Μετά απ’ αυτή του την τοποθέτηση ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο χαρακτηρισμός: Είναι εντελώς ανεύθυνος ή είναι αισχρός συκοφάντης;

Διαφορετικά τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στους μπλόγκερς πρέπει να τους τεκμηριώσει. Με ονόματα και γεγονότα.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

2 σχόλια:

Artistz είπε...

Ο μακης ο ''φιλοσοφος''της δημοσιογραφιας!
Αλλα βέβαια θα μου πεις,εμαθε οτι τα ενναλακτικά μεσα ενημερωσης θα έχουν και αυτά οφέλη σε λιγο καιρο και ξεκίνησε απο τωρα να τα ισοπεδωνει ολα.!!
Ακομα και αν βλέπει αυτά που λεει να φροντισει να πάρει σωστή θεση γιατι αναμεσα σε αυτους που λεει υπάρχουν και χιλιαδες παιδια που το γουσταρουν αυτό το πραγμα και μεσα απο αυτό κάνουν τεραστιες προσπαθειες..Αλλα τι περιμενεις απο εναν ανθρωπο που στο βωμο της διαπλοκης που θελει να λεει οτι ειναι ενας απο αυτους που προσπαθει να τη παταξει,εχει γαμίσει τα πάντα?
Για γελια και για κλαματα ειναι η κατασταση παιδιά!
Γεια χαρα!

arkandos είπε...

Αγαπητό Διεθνές Καφενείο κάθε δημοσιογράφος είναι ένας εν δυνάμει blogger και αντίστροφα κάθε blogger είναι ένας εν δυνάμει δημοσιογράφος.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κινδυνεύουμε να απενοχοποιήσουμε κάθε έναν που δηλώνει blogger και από την άλλη να δαιμονοποιήσουμε κάθε έναν που δηλώνει δημοσιογράφος.Δεν θα ασχοληθώ με αυτά που λέει ο Τριανταφυλλόπουλος, τα οποία μας επιβεβαιώνουν την αισχρή προσωπικότητά του,παρά με μια άνευ όρων υποστήριξει που βλέπω το τελευταίο διάστειμα μεταξύ των "blogger".Αντιλαμβάνομαι ότι τα blogs είναι κάτι σχετικά καινούργιο που απειλεί τα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. πλέον και από εμπορικής πλευράς, και πρέπει να αντιστέκονται σε κάθε λογής επιθέσεις τις περισσότερες φορές άδικες (υπάρχουν όμως και οι δίκεες).Αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι το internet είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία του κόσμου.Θα βρεις τα καλά του θα βρεις και τα κακά του.Έτσι και με τους blogger, υπάρχουν οι καλοί υπάρχουν και οι κακοί (ή αν θέλεις οι αξιόπιστοι ή λιγότερο αξιόπιστοι, οι ανεξάρτητοι ή λιγότερο ανεξάρτητοι).Η δουλειά μου εμένα σαν blogger είναι να υπερασπιστώ την ελευθερία των blogs.Αλλά μέχρι εκεί...Αρνούμε να μπω σε αυτή τηv άνευ όρων στήριξη σε κάποιους οι οποίοι επειδή έφτιαξαν την ιστοσελίδα τους στο blogspot νομίζουν ότι είναι και bloggers.Όχι δεν είναι bloggers.Είναι δημοσιογράφοι στη χειρότεροί τους μορφή.

Αναρωτήθηκε κανείς ότι όλα αυτά που κάνει τώρα ο Τριανταφυλλόπουλος (απειλές και εκβιασμούς) τα κάνουν και blogs?Για ποιο λόγο δηλαδή εγώ να μπω στη διαδικασία να υποστηρίξω κάποιον που βράζει στο ίδιο καζάνι με τον Τριανταφυλλόπουλο.Γιατι?Επειδή ο ένας δηλώνει δημοσιογράφος και ο άλλος blogger?Συμφωνώ με την επίθεση που εξαπολύουν διάφορα blogs στο κατακάθι της δημοσιογραφίας δε συμφωνώ με το άλλοθι που παρέχουμε μαζικά στα κατακάθια του blogging.