Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Παυλίδης-Αγγέλου: Σκάνδαλα και σκανδαλάκια της ΝΔ

Στριμωγμένοι στη γωνία φαίνεται να είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης, αλλά και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, που εμπλέκονται και οι δύο σε οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα. Ο πρώτος σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού του εφοπλιστή Μανούση, ο δεύτερος για εμπλοκή του σε σκάνδαλο της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.

Ο 20ος ανακριτής, ο οποίος διερευνά την υπόθεση Μανούση, εστιάζει –εκτός των άλλων- την έρευνά του στον τρόπο με τον οποίο ο πρώην υπουργός αποπλήρωσε τραπεζικό δάνειο 100.000 ευρώ, με το οποίο αγόρασε την κατοικία της κόρης του, το 2005. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Παυλίδης φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή Ζαβιτσάνο ότι αρχικά κάποιο συγγενικό πρόσωπο του δάνεισε τα χρήματα για το σπίτι της κόρης του. Αργότερα, ο πρώην υπουργός φέρεται να υποστηρίζει ότι πήρε ισόποσο δάνειο από την τράπεζα, το οποίο αποπλήρωσε πολύ σύντομα, καθώς το συγγενικό πρόσωπο δεν ήθελε να του επιστραφούν οι 100.000 ευρώ που είχε δανείσει.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι περίπου την ίδια χρονική περίοδο που αποπληρώθηκε το δάνειο Παυλίδη, ο εφοπλιστής Μανούσης υποστηρίζει ότι έδωσε το ίδιο περίπου ποσό στο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, Παναγιώτη Ζαχαρίου –ο οποίος και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τον εκβιασμό του εφοπλιστή. Ο Μανούσης καταγγέλλει ότι «ο Ζαχαρίου ήταν ενεργούμενο του Παυλίδη» και κάνει λόγο για υπονοούμενα του πρώτου σε συζήτησή του σχετικά με «τα έξοδα του υπουργού για το διαμέρισμα της κόρης του». Μέχρι τις 15 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση και ο ανακριτής να έχει καταλήξει για το αν ο πρώην υπουργός έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο, έτσι ώστε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Παράλληλα με τον κ. Παυλίδη, προβλήματα αντιμετωπίζει και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί για ακόμη μία φορά μάρτυρας στα δικαστήρια. Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι ο Γιάννης Αγγέλου ήταν ενήμερος σχετικά με εκβιασμό από μέλη του ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ σε επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων ήταν και ο ίδιος ο κ. Εμφιετζόγλου.

Οι εταιρείες Μηχανική Α.Ε., Μοχλός Α.Ε. και Θεμελιοδομή Α.Ε αποτελούσαν Κοινοπραξία που είχε αναδειχθεί ανάδοχος του έργου «Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή του - Τμήμα Β 600 κατοικίες». Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιρειών καταγγέλλουν ότι τα μέλη του ΔΣ της «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ» απαιτούσαν να τους καταβληθούν 450.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν εντάσσονταν στη νόμιμη συμφωνία. Ο επιχειρηματίας Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι προσπάθησε να ενημερώσει τον Γ. Αγγέλου, ο οποίος του απάντησε ότι ο ίδιος γνωρίζει το θέμα «όμως εσύ άργησες να μας ενημερώσεις».

Ως αποτέλεσμα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα να κληθεί στο δικαστήριο και να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Αγγέλου. Οι δικαστικοί λειτουργοί επιφυλάσσονται να αποφασίσουν για την τύχη του αιτήματος, που αν γίνει δεκτό, θα φέρει ξανά στα δικαστήρια το Νούμερο 2 του Μεγάρου Μαξίμου.

tvxs

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αντε μήπως αυτό γίνει αιτία να έχουμε εκλογές, θέλω να ξαναγίνω κυρίαρχος λαός!