Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

«Ο Καραμανλής ήταν εξ αρχής βαρίδι και όχι το ισχυρό χαρτί»

tatoulis1Ο Ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας, μιλάει αποκλειστικά στο kentri.gr, για το εκλογικό αποτέλεσμα, την αποχή και για το πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις, αποδομώντας εντελώς τον Κώστα Καραμανλή.
«Όσα σήμερα καταγράφονται τα είχα με σαφήνεια προβλέψει σε ανύποπτους χρόνους. Όταν κανένας δεν τολμούσε να αναλύσει νηφάλια τη μεγάλη ευθύνη τότε του πρωθυπουργού για την κάκιστη πορεία της χώρας, αλλά και στην καταγραφόμενη σημερινή κατρακύλα της κεντροδεξιάς παράταξη, εγώ είχα ενημερώσει και πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσω τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου, πρώτα στα συλλογικά κομματικά όργανα και βέβαια να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου. Για να απαντήσω στο ερώτημά σας. Έχω κατ΄επανάληψη τονίσει ότι η χώρα μας είναι σε βαθύτατη κρίση. Όχι μόνο το πολιτικό σύστημα. Αλλά επίσης το σύστημα των media, που υπηρετεί πιστά τα δικά του οικονομικά συμφέροντα. Η Δικαιοσύνη που έχει γίνει αγαπημένο πουλέν της κυβέρνησης. Η ίδια η κοινωνία που αγαπά και εκλέγει αυτούς που της μοιάζουν. Οι εκλογές θεωρώ ότι είχαν σαφώς νικητή το ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο ηττημένο, την παρέα του κ. Καραμανλή.
Θα είμαι απολύτως σαφής. Ο κ. Καραμανλής είχε μπροστά του δύο δρόμους για να κυβερνήσει τη χώρα. Ένα κόμμα που είχε παρωχημένες δομές και καθόλου ξεκάθαρο όραμα και συγκεκριμένη ιδεολογία. Είτε θα έπρεπε να επανιδρύσει το κόμμα του, προκειμένου να καταφέρει στη συνέχεια να επανιδρύσει το κράτος. Και αυτή βέβαια θα ήταν η δύσκολη επιλογή της σύγκρουσης με τα κατεστημένα. Είτε, και αυτή ήταν η σίγουρη και δοκιμασμένη, οκνηρή όμως λύση, να ακολουθήσει την πεπατημένη. Να ηθικίζει συνέχεια. Να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες και να κερδίζει ολοένα πολιτικό χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο και αυτό. Ο τόπος και η παράταξη θα όδευε στην καταστροφή. Τι εννοώ;
Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Καραμανλής, αφού δεν κατάφερε να επανιδρύσει τη Νέα Δημοκρατία, επέλεξε να την καταστρέψει. Να την αποστραγγίσει από κάθε υπεροχή. Κυρίως βέβαια ηθική και να τη διασπάσει.

συνέχεια στο kentri

Δεν υπάρχουν σχόλια: