Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Μυστικές "γαλαζοπράσινες" συμφωνίες...

Από τον Π. Γιαννόπουλο
.
Τη στιγμή που οι περισσότεροι είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις προεκλογικές διαδικασίες, κάποιοι άλλοι στο παρασκήνιο σχεδιάζαν, συμφωνούσαν και αποφασίζαν για το μέλλον του ΕΛΤΑ.
Μυστική συμφωνία κορυφαίου στελέχους της ΠΑΣΚΕ που έκλεισε σε συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, άνοιξε το δρόμο για να υλοποιηθούν τα «γαλαζοπράσινα» σχέδια με διαμοιρασμό του ΕΛΤΑ με τρόπο που όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι:
Ο Υπουργός κάνει τα ρουσφέτια του.
Η ΔΑΚΕ ικανοποιείται από την «επανίδρυση» του ΕΛΤΑ. Ο ΠΑΣΚίτης λαμβάνει μερίδιο σε ρουσφέτια και αναλαμβάνει να υποστηρίξει και να συνεχίσει το ντήλ και επί ΠΑΣΟΚ. Τα συμφέροντα υλοποιούν τα σχέδια τους σε ευνοϊκό περιβάλλον. Έτσι άναψε το «πράσινο φως» για...
την αλλαγή της Διοίκησης του ΕΛΤΑ. Η νέα Διοίκηση υλοποιεί τις αποφάσεις. Ο ισχυρός διοικητής του Ταμιευτηρίου με τους πράσινους συνδικαλιστές του σε ρόλο προξενητή, κινούν τα νήματα των εξελίξεων.
Η πράσινη Ομοσπονδία του ΕΛΤΑ κατάπιε τη γλώσσα της (κατ' εντολή του μεγάλου ΠΑΣΚίτη), η ΔΑΚΕ είναι απασχολημένη με τη νομή εξουσίας, οι εργαζόμενοι παρακολουθούν αμήχανοι τα γεγονότα.
Επειδή πολλοί θα αρχίσουν τις διαψεύσεις, πριν το αποφασίσουν ας σκεφτούν ότι θα κληθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα:
Τι γύρευε ο μεγάλος ΠΑΣΚίτης στο Υπουργείο πριν λίγες εβδομάδες, όταν δημοσίως εκτόξευε καταγγελίες για την Κυβέρνηση;
Ποιος ο ρόλος στενού συνεργάτη του Υπουργού, ο οποίος δεν φημίζεται ότι κρατάει μυστικό;
Μήπως οι διαρροές των πληροφοριών είναι το πρώτο βήμα για την αναίρεση της συμφωνίας και θέλουν πλέον να εκθέσουν τον μεγάλο ΠΑΣΚίτη;

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: