Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Πέταξε το «φορτίο» ο Γ. Αγγέλου

Μισή ώρα διήρκεσε η κατάθεση του Γ. Αγγέλου στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, το βράδυ της Παρασκευής, λιγότερο και από την αναμονή του στο γραφείο του προέδρου Α. Νεράντζη.

Αποδείχθηκε, όμως, αρκετή για να «αδειάσει» τον Αρ. Παυλίδη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των βουλευτών της Ν.Δ. να δώσουν σωσίβιο στον πρώην υπουργό Αιγαίου.

Ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού πήγε στη Βουλή κάτω από συνθήκες μυστικότητας, αργά το απόγευμα χωρίς να έχουν ενημερωθεί εγκαίρως τα μέλη της επιτροπής ώστε να προετοιμαστούν. Με τις απαντήσεις του, ωστόσο, ενίσχυσε όσα ισχυρίζεται η πλευρά του πλοιοκτήτη, ενώ με τη σιωπή του σε κρίσιμα ερωτήματα άφησε ακάλυπτο τον πρώην υπουργό από τα Δωδεκάνησα.

*Οταν πήρε τις επιστολές του Φ. Μανούση τις διαβίβασε, όπως είπε, στο υπουργείο Αιγαίου.

*Στη συνέχεια ο άμεσος συνεργάτης του Πρωθυπουργού ρωτήθηκε για τις τηλεφωνικές καταγγελίες του πρώην βουλευτή Κ. Ζαχαράκη.

-Σας μίλησε για χρήματα; ήταν η ερώτηση των βουλευτών της επιτροπής.

-Οχι, ήταν η απάντηση του Γ. Αγγέλου. Προσθέτοντας, όμως, ότι ο πρώην βουλευτής τού είπε πως ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Π. Ζαχαρίου ανέφερε στον Φ. Μανούση ότι οι άλλοι πλοιοκτήτες βοηθούσαν τον υπουργό Αιγαίου.

*Στην ερώτηση αν ο υπαινιγμός παραπέμπει σε χρηματισμό, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού περιορίστηκε να πει πως «παραπέμπει όπου καταλαβαίνει κανείς».

* Στη συνέχεια εξήγησε ότι τηλεφώνησε στον Αρ. Παυλίδη, και ο πρώην υπουργός, αφού μίλησε με τον συνεργάτη του, επιβεβαίωσε την καταγγελία ότι είχε επισκεφθεί δύο φορές τα γραφεία της εταιρείας ΣΑΟΣ: Την πρώτη στα εγκαίνια του ιδιόκτητου κτιρίου της και τη δεύτερη τα Χριστούγεννα. Γιατί; Ο Γ. Αγγέλου δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα.

* Κατόπιν όλων αυτών, ο τότε υπουργός έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία επισυνάπτονταν η αναφορά του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, αλλά και η παραίτηση του Π. Ζαχαρίου από το γραφείο του. Οι βουλευτές υπενθύμισαν ότι αμέσως μετά ο Αρ. Παυλίδης επαναπροσέλαβε τον Π. Ζαχαρίου ως ειδικό σύμβουλο, κάτι που ο Γ. Αγγέλου δήλωσε ότι δεν γνώριζε. Και όταν ρωτήθηκε αν ο υπουργός εξαπάτησε έτσι τον πρωθυπουργό, απέφυγε να πει το παραμικρό.

* Αίσθηση προκάλεσαν και οι απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα γιατί δεν ερεύνησε τις καταγγελίες; «Το γραφείο του πρωθυπουργού», είπε, «έχει λάβει περί τις 70.000 επιστολές και είναι πρακτικά αδύνατον να εξεταστούν». Οταν, τέλος, επικοινώνησε με το μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Αν. Καραμάριος, που επίσης είχε γίνει δέκτης των καταγγελιών, ο Γ. Αγγέλου δήλωσε αφοπλιστικά ότι ήταν αργά και ο φάκελος πήγαινε στη Δικαιοσύνη.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: