Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Με αφορμή την τραγωδία ή φάρσα, της προσπάθειας ν’ αναστήσουν ένα πολιτικό πτώμα

Στην ταινία “Aprile” (Μάρτης 1998), ο μεγαλειώδης στρατευμένος στην αριστερά σκηνοθέτης και ηθοποιός Nanni Moretti, βλέπει στην τηλεόραση το “τηλεπαράθυρο” με τον τότε γελοίο και σαλτιμπάγκο Silvio Berlusconi -που η αριστερά τον θεωρούσε πολιτικό πτώμα για τις δικαστικές διώξεις εναντίον του, για τα σκάνδαλα (βλέπε σήμερα Ρουσόπουλο)-, να συνομιλεί στην τηλεόραση με τον τελευταίο Γ.Γ. του ΚΚΙ τον Massimo D’Alema.
Στο απόσπασμα της ταινίας, ο Nanni Moretti μονολογεί, με τις αγωνίες του πραγματικού αριστερού που βλέπει με ανησυχίες την εκσυγχρονιστική «στροφή» του ΚΚΙ…
«Αυτοί βρίζουν την κεντροαριστερά κι εμείς δεν πρέπει ν’ αντιδράσουμε. Εμείς πρέπει να καθησυχάσουμε τους πολίτες (ήρεμη δύναμη το λέμε εδώ), να τους καθησυχάσουμε… να τους καθησυχάσουμε…
Δεν μπορώ να δω αυτό το βασανιστήριο… τι βασανιστήριο αυτός ο προεκλογικός αγώνας, ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει σύντομα.
D’Alema (Λοβέρδο) αντίδρασε! Απάντησέ του! Αντίδρασε! Έλα… έλα… Απάντησε! D’Alema αντίδρασε! Έλα D’Alema, πες κάτι, απάντησε. Μην πέφτεις στην παγίδα περί αδέκαστης δικαιοσύνης από τον Berlusconi!
D’Alema, ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ! (D'Αlema di qualcosa di sinistra)
Πες κάτι, έστω όχι αριστερό! Πες κάτι, πες οτιδήποτε, αντίδρασε
[στη συνέχεια οδηγώντας]…Πρέπει να καθησυχάσουμε τους πολίτες, δεν πρέπει ν’ αντιδρούμε… θα μας έρθει η γκλίτσα στο κεφάλι…»
Ακολουθεί το βίντεο:

Και σήμερα ο τότε γελοίος, καραγκιόζης, υπόδικος, μασόνος, διασκεδαστής τουριστών, παλιάτσος… είναι πρωθυπουργός και σύντομα πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας…
Η αριστερά εκτός βουλής…
Το μεγαλύτερο Κομμουνιστικό κόμμα της δύσης (ΚΚΙ με 38%) δεν υπάρχει…

Όσοι ανέλαβαν την «ανάσταση» του Ρουσόπουλου, έχουν πάθει αμνησία;
- Δημήτρης Ρίζος: «υπουργοί της κυβέρνησης μου εξομολογήθηκαν ότι όλες τις αγοροπωλησίες της μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο της συντόνιζε ο Θ. Ρουσόπουλος».
- Κύρτσος: «Ο γιος της διαπλοκής»
- Βατοπέδιο (απαγορευμένη λέξη;)

Μια κριτική θεώρηση της σύγχρονης ιστορίας: προς ελεύθερους ανθρώπους, ανεξάρτητους από τη διαπλοκή
Κάρλο Μαρξ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα

Άσχετο
Πόσο λείπει από το πολιτικό στερέωμα της χώρας ένας ο Ανδρέας Παπανδρέου…

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: