Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ψηφίζει παραπομπή το ΠΑΣΟΚ...

Οι βουλευτές του διαπιστώνουν ευθύνες του πρώην υπουργού και για την ηθική αυτουργία και για κακουργηματική απιστία και παράβαση καθήκοντος στην ανάθεση των δρομολογίων για τις άγονες γραμμές. Έδωσε το "πράσινο φως" ο Γ. Παπανδρέου. Άλλη μια επιβεβαίωση του Press-gr!

Γράφει ο Άκης Σκαρφής

Οριστικοποιείται η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την παραπομπή του Αριστοτέλη Παυλίδη σε Ειδικό Δικαστήριο. Ύστερα από την ολοκλήρωση των εξετάσεων των μαρτύρων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση για τις ευθύνες του πρώην υπουργού. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από το συνδυασμό στοιχείων, ημερομηνιών και γεγονότων γύρω από το θέμα της ηθικής αυτουργίας στην εκβίαση του εφοπλιστή Μανούση.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν, με βάση τα στοιχεία, δεδομένο ότι υπήρξε εκβίαση από πλευράς του (στενού συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη) Π. Ζαχαρίου και οικονομική συναλλαγή με τον Φ. Μανούση. Από εκεί και πέρα οι κινήσεις που έχουν γίνει από τον κ. Παυλίδη, σε σχέση με την αγορά του σπιτιού της κόρης του, τους δημιουργούν τη βεβαιότητα και περί δικής του εμπλοκής.
Πιο συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες που γίνεται η αγορά και...
η σχετική κίνηση των χρημάτων, πέραν των αντιφάσεων και των κενών, συνδυάζεται απόλυτα με τους επίμαχους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές από το καλοκαίρι του 2005 μέχρι και τα τέλη του 2006.
Ανάλογα, συνδυάζονται πλήρως με τις ημερομηνίες των διαγωνισμών και οι ημερομηνίες που κόπηκαν οι επίμαχες επιταγές από πλευράς του Φ. Μανούση.
Επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι έχει τελεστεί και το κακούργημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος εξαιτίας των διαδικασιών με τις οποίες δίνονταν από τον κ. Παυλίδη τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές!
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Γ. Παπανδρέου έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη σύνταξή του πορίσματός τους, την ερχόμενη εβδομάδα, προς αυτή την κατεύθυνση και να ζητήσουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, όπως πρώτο είχε γράψει (και πάλι) το Press-gr (Διαβάστε σχετικά εδώ) υπό τον τίτλο "Καραμπινάτες απιστίες για την ανάθεση των άγονων γραμμών από τον Αρ. Παυλίδη...".

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: