Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ποιά σάτιρα;

Έπειτα από πολύ καιρό έκατσα εχθές το βράδυ να παρακολουθήσω Λαζόπουλο και ομολογώ οτι το μετάνιωσα φρικτά. Ένας άνθρωπος που έχει ξεφύγει κατά πολύ από αυτό που ονομάζουμε σάτιρα (ή stand up comedy). Θα σταθώ σε δυο σημεία του δίωρου προγράμματος του, μόνο, που είναι ενδεικτικά του όλου κλίματος της εκπομπής.
Λέει κάποια στιγμή ο Λαζόπουλος, "Ξέρετε γιατί το MEGA παίζει πολύ Καρατζαφέρη; Έχει σχέδιο να αποδυναμώσει την ΝΔ και να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ". Κατά την προσωπική μου γνώμη δεν είναι μόνο το MEGA που παίζει πολύ ΛΑΟΣ αλλά όλα τα κανάλια (δυστυχώς) και αυτό γιατί οι θεατρινισμοί των στελεχών του φέρνουν νούμερα.

Από την άλλη έχει ενδιαφέρον να αντιστρέψουμε την σκέψη αυτή του Λάκη στην ίδια του την εκπομπή. Αφιέρωσε από ένα 15λεπτο κράζοντας - με όχι και πολύ χιούμορ, Καρατζαφέρη και Παπαρήγα, υπερασπίστηκε τον Αλαβάνο και κατακεραύνωσε ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου. Το Κώστα Καραμανλή τον άγγιξε σε κάτι φευγαλέα πλάνα με ατάκες που μάλλον χάδι θύμιζαν παρά χαστούκι. Τι να υποθέσω για εσένα Λάκη; Μήπως πράττεις στην εκπομπή σου ακριβώς αυτά που καταγγέλεις για το MEGA;

Δεύτερο σημείο είναι ο απόλυτος συμψηφισμός. Πρίν απο λίγες μέρες η Φεβρωνία Πατριανάκου είχε περάσει την γραμμή της ΝΔ στο θέμα των σκανδάλων, "το ΠΑΣΟΚ φοβάται την υπόθεση Siemens". Το πρώτο φερέφωνο της γραμμής αυτής ήταν ο Γιάννης Πρετεντέρης και το Βήμα. Εχθές ο Λαζόπουλος δήλωσε στον... λαό του, ότι το ΠΑΣΟΚ και οι εφημερίδες (!) επιχειρούν να ανεβάσουν το θέμα Παυλίδη και το Βατοπέδι για να θαφτεί η Siemens.

Οι προσπάθειες, εδώ και ένα χρόνο, του Γιώργου Παπανδρέου να φέρει το θέμα στη Βουλή για τον Λάκη δεν ήταν τίποτα. Το γεγονός ότι έχει πει, άπειρες φορές ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στα σκάνδαλα πρέπει να μπουν φυλακή - από όποιο κόμμα και αν προέρχονται, επίσης δεν είπαν τίποτα στο κύριο Λαζόπουλο.

Δεν συνεχίζω παρακάτω. Ελπίζω κάποιος να έχει γράψει την εκπομπή και να μπορέσετε να δείτε και να ακούσετε την χθεσινή παρωδία. Δυστυχώς ο Λαζόπουλος ασκεί πολιτική και μάλιστα αυστηρά κομματική. Η απόλυτη κατάντια ενός, κάποτε, καλού κωμικού.

proxeirotetradio



Προσωπικός υπάλληλος του Καραμανλή. Ειδικότητα:η προβοκάτσια.
Ακόμα και τώρα που ο άλλοτε νέος, λαμπρός και ηθικός πολιτικός Κ.Καραμνλής έχει γίνει περίγελος για την ανικανότητά του και έχει γίνει απολύτως κατανοητό σε όλους τους πολίτες ότι είναι πλήρως υποταγμένος στα μεγάλα συμφέροντα, στις επιταγές των νταβατζήδων στους οποίους απλά δεν χαλάει χατιρι, εξακολουθεί να τον στηρίζει με μένος.
Αποδεικνύεται ότι ο αγαπητός Λάκης βάζει το συμφέρον του φίλου του πάνω από όλα...
Έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που έγλειφε την Μιμή για να μην παεί στρατό...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ειναι πολλά τα λεφτα,ξερεις τι σημαίνει να εισαι απο τη Λαρισα και ξαφνικα να διασχίζεις το Αιγαίο με το ΓΙΟΤ του Λατση.!!!!
Μόνο που θα επρεπε να γνωρίζει καλύτερα απ'ολους μας την τύχη των παρατρεχάμενων!!!!!!