Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

(υποχρεωτικά) στη Βουλή και ο φάκελος του Βατοπεδίου!

Τον παρέδωσε πριν από λίγο στα χέρια του Γ. Σανιδά ο Κ. Καρούτσος

Του Κώστα Φεραίου

Μεγάλο θέμα σε εξέλιξη βρίσκεται (και) με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, οι δύο οι εισαγγελείς εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντελής Στραγάλης, που ερευνούν την υπόθεση, ζήτησαν να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή ώστε με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει αυτή τη φορά από τη δική τους έρευνα η εθνική αντιπροσωπεία να αποφανθεί αν συντρέχει θέμα ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα.
Το θέμα ετέθη επί τάπητος και σήμερα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος είπε αρχικά ότι θα πρέπει να μελετήσει πρώτα ο ίδιος τα στοιχεία του φακέλου και στη συνέχεια να αποφασίσει σχετικά με την αποστολή του φακέλου στη Βουλή.
Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Καρούτσος τελικά συμφώνησε με τους δύο εισαγγελείς να πάει ο φάκελος στη Βουλή. Και ήδη τον έχει παραδώσει στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά για τον σκοπό αυτό. Εκκρεμεί η αποστολή του στη Βουλή -που πιθανότατα θα γίνει και εντός της αυριανής ημέρας- καθώς πολύ δύσκολα μπορεί να αποτραπεί πλέον κάτι τέτοιο.
Αλλο ένα μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση εν όψει...

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: