Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου


Διαδήλωση στην Αθήνα, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, θα πραγματοποιήσουν στις 5 Μαΐου οι αγρότες της Κρήτης, ως συνέχεια των πρόσφατων κινητοποιήσεών τους.
Την απόφαση αυτή αναμένεται να πάρουν σήμερα στην κοινή τους συνεδρίαση στο Ηράκλειο οι τέσσερις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, καθώς σε αυτήν την ημερομηνία συγκλίνουν οι προτάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών.
Οι αγρότες θα αναχωρήσουν

από Σούδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο το βράδυ της 4ης Μαΐου και, όπως έχουν προαναγγείλει, δεν θα πάρουν μαζί τους μηχανήματα ή αγροτικά οχήματα, όπως έκαναν στην πρόσφατη "απόβασή" τους στην Αθήνα, αλλά θα διαδηλώσουν πεζοί έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο και θα ζητήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.
"Οι αγρότες της Κρήτης έχουν μείνει έξω από όλες τις εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Είχαμε δώσει ένα χρονικό διάστημα στο Υπουργείο προκειμένου να απαντήσει στα αιτήματά μας. Από τη στιγμή που δεν υλοποίησε κανένα από αυτά αλλά συνεχίζει να μας εμπαίζει προχωράμε στην κινητοποίηση που είχαμε προαποφασίσει στη συνεδρίαση των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών της Κρήτης τον Μάρτιο", δήλωσε στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων "Η Ενότητα", Ηλίας Χαλακατεβάκης.
Μάλιστα ο κ. Χαλακατεβάκης έκανε λόγο για καθαρό εμπαιγμό από πλευράς του Υπουργείου καθώς "πριν από μερικές ημέρες εκδόθηκε ανακοίνωση ότι ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει όσους υπέστησαν ζημιές από τις κακοκαιρίες του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι προσωπικά είχα καταθέσει αίτηση για αποζημίωση τον περασμένο Νοέμβριο και ο γεωπόνος εκτιμητής του ΕΛΓΑ ήλθε να δει τη ζημιά που υπέστησα στις 23 Απριλίου! Για ποια πληρωμή των καταστροφών μιλάνε".
Όπως είχαν επισημάνει τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης κατά την τελευταία τους συνάντηση, "προχωράμε στις κινητοποιήσεις αυτές γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών, για τα δάνεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για το ΕΤΑΚ, τα εσπεριδοειδή".

haniotika-nea
μέσω irakliowebradio2




Δεν υπάρχουν σχόλια: