Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Το «Κονβόι της Ελπίδας» μπήκε στην πολιορκημένη Γάζα! Επικεφαλής ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, οδήγησε το Κονβόι ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!

Αυτή τη στιγμή (23:00) ο Fernando Rossi δίνει συνέντευξη Τύπου, που μεταδίδεται ζωντανά από το Al Jazeera. Τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ τη γενοκτονία της Γάζας!
Το δραματικό χρονικό της εισόδου στη Γάζα
Μετά τη διεθνή κατακραυγή και παρά την ένοχη σιωπή κυβερνήσεων και δήθεν προοδευτικών κομμάτων, το Ισραήλ «επέτρεψε» στην Αίγυπτο να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα, για το «Κονβόι της Ελπίδας» και μόνον 20 συνοδούς!
Επιτέλους, μετά από μια περιπέτεια που ξεκίνησε στις 3 Μάη στο Μιλάνο, η ανθρωπιστική βοήθεια μπήκε στη Γάζα.
Μετά από διαπραγματεύσεις, απαγορεύσεις, δυσκολίες, που νόμιζαν ότι θα λυγίσουν όσους παίρνουν μέρος σ’ αυτή τη μεγαλειώδη ανθρωπιστική επιχείρηση, απαγορεύτηκε η είσοδος στους 100 οδηγούς και συνοδούς των οχημάτων.
Στην Παλαιστίνη (Γάζα), σε απόσταση 50 μέτρων που χωρίζει την Αίγυπτο από τη Γάζα, ο υπουργός Υγείας της Γάζας περίμενε με αγωνία το φαρμακευτικό υλικό που θα σώσει κάποιες ζωές. Σχεδόν 3 χρόνια εγκληματικού αποκλεισμού και εμπάργκο για 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους και συνένοχοι οι «πολιτισμένοι» της δύσης!
Αργά το απόγευμα μια διαδήλωση συμπαράστασης στην Αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων, εκεί που κάνουν απεργία πείνας Έλληνες γιατροί που τους απαγορεύουν την είσοδο στη Γάζα, η διεθνής καμπάνια πιέσεων στην Αίγυπτο, που ξεκίνησε από το blog μας στην Ελλάδα και η απευθείας μετάδοση από το Al Jazeera, τρομοκράτησαν το καθεστώς της Αιγύπτου.
Τότε, έφθασαν, από την απέναντι πλευρά, στο συνοριακό φυλάκιο της Ράφας, Παλαιστίνιοι οδηγοί από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΓΑΖΑ, για να οδηγήσουν τα οχήματα.
Αυτή τη στιγμή παραμένουν 5 ασθενοφόρα στο αιγυπτιακό φυλάκιο και δεν έχουν ακόμη εισέλθει…
Η είσοδος επιτράπηκε μόνον σε 20 άτομα της διεθνούς εκπροσώπησης του Κονβόι, μετά την καμπάνια πιέσεων στην Αίγυπτο (στην Ελλάδα, μέχρι αυτή την ώρα, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους).
Σύντομα θα έχουμε δηλώσεις του Fernando Rossi…

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: