Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ... ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Μια τελείως διαφορετική διάσταση για το κλείσιμο της Βουλής έδωσε ο Τάσος Τέλλογλου μέσα από τον ΣΚΑΪ. Μια διάσταση την οποία διευρύνει μέσα από το ρεπορτάζ της σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής.
Σύμφωνα με αυτήν, η πιθανή αποστολή, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στη Βουλή της δικογραφίας της υπόθεσης «Γερμανός», στην οποία περιέχεται αναφορά σε πρώην υπουργό της Ν.Δ., καθώς και ένα στοιχείο της δικογραφίας του C 4 I που κατ’ εκτίμηση νομικών κύκλων διέρρευσε είτε από εισαγγελική πηγή είτε από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoice & Plimpton LLP, ενδεχομένως είναι δύο στοιχεία που επιτάχυναν τη λήψη της απόφασης για το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημερώθηκε την περασμένη Πέμπτη, το βράδυ, ότι την Κυριακή (σήμερα) επρόκειτο να δημοσιευθεί παλαιότερο (2006) e-mail του πρώην «λιμπιστά» της SΑΙC δικηγόρου κ. Σίμου Δήμα προς τον κ. Δ. Δενδρινό, πρώην στέλεχος της Siemens, σύμφωνα με το οποίο «ο μεγάλος άνδρας είναι ευχαριστημένος» και θα πρέπει να σταλούν χρήματα στις ΗΠΑ και από εκεί στην Ελλάδα, για να κλείσουν «ανοιχτές θέσεις» – σύμφωνα με μία εκδοχή πρόκειται για εσωτερικές πληρωμές της κοινοπραξίας.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, το e-mail, το οποίο είχε δοθεί στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία από τον κ. Δ. Δενδρινό στη διάρκεια εσωτερικού ελέγχου στη Siemens, αφορούσε επικείμενη συνάντηση του κ. Δήμα με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης της Ν.Δ. Δεν είναι γνωστό, πάντως, αν αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε.

pressmme

Δεν υπάρχουν σχόλια: