Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η αντιπροσωπεία από το «Κονβόι της Ελπίδας» παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια…

…και συναντήθηκε με την κυβέρνηση της Γάζας και την Παλαιστινιακή Βουλή
Χθες, η αντιπροσωπεία από το «Κονβόι της Ελπίδας» που βρίσκεται στην αποκλεισμένη Γάζα έδωσε Συνέντευξη Τύπου και παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο, τον πρωθυπουργό της Γάζας Ismail Haniyah και μέλη της κυβέρνησης.
Ο Fernando Rossi, ιταλός Γερουσιαστής και επικεφαλής της διεθνούς αντιπροσωπείας, μίλησε για τα εγκλήματα που διέπραξε η ισραηλινή κυβέρνηση στη Γάζα, με θύματα αθώους πολίτες και παιδιά. Επισήμανε την αναγκαιότητα μιας δέσμευσης της διεθνούς κοινότητας για να τεθεί τέλος στον αποκλεισμό της Γάζας.
Ο Jerry MacLochlainn, ιρλανδός βουλευτής του Sinn Fein, έκανε έναν παραλληλισμό της Ιρλανδικής Αντίστασης με εκείνη της Παλαιστινιακής, ευχόμενος να έχει επιτυχή κατάληξη και ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και να γίνει η γιορτή της νίκης στην Ιερουσαλήμ.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Rami Abdu, συντονιστής του Κονβόι, μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
«Η Αίγυπτος αποδέχτηκε να εισέλθουν στη Γάζα 40 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 12 ασθενοφόρων και μόνον 22, ευρωπαίοι πολιτικοί και προσωπικότητες από την Ιταλία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία, από τους 100 και πλέον συνοδούς του Κονβόι…»

Πηγή: INFOPAL

Άσχετο;
Το ελληνικό βαν με φαρμακευτικό υλικό, που προσφέρθηκε από έλληνες εθελοντές -κι όχι από εράνους, Τηλεμαραθώνιους, κροκοδείλια δάκρυα, λόγια μεγάλα χωρίς περιεχόμενο, αφού καμία βοήθεια δεν έχει προσφερθεί από την Ελλάδα, εξαιρουμένης εκείνη της Ελληνικής Εκκλησίας…- συμπεριλαμβάνεται στην ανθρωπιστική βοήθεια και δωρίστηκε στο λαό της μαρτυρικής Γάζας...

SIBILLA

Δεν υπάρχουν σχόλια: