Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Η επίσημη Ελλάδα είναι ανύπαρκτη στα διεθνή φόρουμ.

Χθες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη άρχισαν οι εργασίες μιας ακόμη Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Παλαιστίνη, με τον τίτλο:

«Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διαρκή Στήριξη της Παλαιστίνης
».

Ο πρόεδρος της «Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας» κ. Νάντερ ΑλΜπάντλα, μιλάει στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διαρκή Στήριξη της Παλαιστίνηςτης Κωνσταντινούπολης (22,23 Μαίου 2009)




Η επίσημη Ελλάδα, όπως και σε άλλες αντίστοιχες Διασκέψεις, παραμένει ανενεργή και εγκληματικά αδιάφορη, περιμένοντας προφανώς τις εξελίξεις από τα κέντρα αποφάσεων. Η σημερινή της ανυπαρξία και σε αυτό το διεθνές φόρουμ, επιβεβαιώνει τις κατηγορίες που δικαίως δέχεται από τη μείζονα αντιπολίτευση, ότι είναι υποτελής στις μεγάλες δυνάμεις και ουραγός στις διεθνείς εξελίξεις.


Ευτυχώς που το κενό αυτό εξωτερικής πολιτικής, λόγου, μέριμνας και διεθνής παρουσίας για το Παλαιστινιακό ζήτημα για τη χώρα μας, το έχει αυτοτελώς και επάξια εκπροσωπήσει η Ελληνική Αντιπροσωπεία, η οποία συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διαρκή Στήριξη της Παλαιστίνης, στη Κωνσταντινούπολη.


Η Ελληνική Αντιπροσωπεία, παρά τη συνήθη ένοχη σιωπή των ελληνικών ΜΜΕ, (ΔΕΝ μπορεί να παρασιωπηθεί η παρουσία της και στις διαπιστώσεις και των άλλων αντιπροσωπειών ότι) υποκαθιστά την ανύπαρκτη Ελλάδα του Καραμανλή και της κυρίας Μητσοτάκη από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.


Οι εργασίες στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διαρκή Στήριξη της Παλαιστίνης συνεχίζονται και σήμερα, με παρεμβάσεις διεθνών προσωπικοτήτων και την παρουσία όλων των διεθνών και τουρκικών ΜΜΕ.


Απορούμε τι θα στοίχιζε στην ΕΡΤ, που πληρώνουμε αδρά ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι πολίτες, να στείλει στη Διάσκεψη τον «ανταποκριτή» της στην Κωνσταντινούπολη, έστω και για να περάσει 10 λεπτά της ώρας του, μιας και υπάρχει συμμετοχή ελληνικής αντιπροσωπείας.


Από ελληνικής πλευράς, απόψε το βράδυ θα είναι ομιλητής στο κεντρικό “Συμπόσιο” του Συνεδρίου ο συγγραφέας Νίκος Κλειτσίκας και αμέσως μετά, με το κλείσιμο των εργασιών, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Φωτιάδης, Δήμαρχος Αχαρνών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ αργά το βράδυ με περισσότερες αποκλειστικές ειδήσεις.

ΣΗΜ: Κανονικά ως ιστοχώρος θα έπρεπε να είμαστε περιχαρείς για την αποκλειστικότητα του ρεπορτάζ. Και όμως πιστέψτε μας αγαπητοί μας αναγνώστες αισθανόμαστε ντροπή και αγανάκτηση να υποκαθιστούμε τα κρατικά κανάλια. Τα ιδιωτικά κανάλια ίσως έχουν οικονομικούς λόγους (έστω δήθεν) αλλά τα κρατικά τι μπορούν να μας πουν για τον ανταποκριτή τους δύο στενά παραπέρα από τη διάσκεψη;

Για την σύνταξη, εκ μέρους των συναδέλφων του
"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Νάσος Ζαγγογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: