Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Νοσοκομείο στη Γάζα από την Εκκλησία!



Νοσοκομείο στη Γάζα προτίθεται να χτίσει η Εκκλησία της Ελλάδος, που θα συνεργαστεί γι' αυτό το σκοπό με το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ιερώνυμος, πιστός στο όραμά του για βοήθεια στους αναξιοπαθούντες απανταχού της γης, δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από το δράμα των Παλαιστινίων.


*Ετσι, στις συναντήσεις που είχε με την υπουργό Εξωτερικών συμφωνήθηκε να δώσει η Εκκλησία τα χρήματα στο υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση του νοσοκομείου και το υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για να διευκολύνει την υλοποίηση αυτού του έργου. Τα χρήματα για το νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν από δισκοφορίες στους ναούς. Ως παράδειγμα του ύψους του ποσού που συγκεντρώνεται, αναφέρεται ότι κάθε μία από τις εκατοντάδες εκκλησίες που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της αρχιεπισκοπής στην περιοχή των Αθηνών, συγκέντρωσε ποσά άνω των 700 ευρώ.

*Συγχρόνως συμφωνήθηκε να τεθεί στη διάθεση του υπουργείου Εξωτερικών ο ξενώνας της Εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή του Φιξ, για να φιλοξενηθούν οι συγγενείς που θα συνοδεύσουν παιδιά από την Παλαιστίνη τα οποία θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Το ίδιο θα γίνει και με τον ξενώνα της μητρόπολης Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Ενεργοποιείται επίσης η «Χριστιανική Αλληλεγγύη», που συνδέεται με ιδρύματα όπως το «Κόκορη» και «Δάμαρις» για κορίτσια με νοητική στέρηση.

Η οργάνωση αυτή είχε ιδρυθεί από τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό το 1940 και τώρα πρόκειται να συντονίσει τα βήματά της με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη».

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: