Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

350.000 άτομα υπό παρακολούθηση

«Πρόκειται σύντομα να ξεσπάσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της νεότερης ιταλικής ιστορίας. Πάνω από 350.000 άτομα ήταν υπό τηλεφωνική παρακολούθηση» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκαλώντας έντονο προβληματισμό στη χώρα του.

Πρόσθεσε πως επείγει μια συνολική αναμόρφωση, με αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, που γίνονται με εντολή δικαστικών, κάνοντας έτσι ευθεία αναφορά στην εισαγγελία του Καταντζάρο, στην Καλαβρία.

Σύμφωνα με τον σημερινό ιταλικό τύπο, ο Τζοακκίνο Τζένκι, τεχνικός εμπειρογνώμονας και συνεργάτης του εισαγγελέα Λουίτζι Ντε Ματζίστρις διαθέτει προσωπικό αρχείο με ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, το οποίο ενδέχεται να ξεπερνά και τις πεντακόσιες χιλιάδες συνομιλίες. Η εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο» προσθέτει ότι παρακολουθούνταν γνωστοί δικαστικοί, βουλευτές, ιθύνοντες των μυστικών υπηρεσιών και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Με την υπόθεση πρόκειται να ασχοληθεί σήμερα το απόγευμα και η «κοινοβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας», τα μέλη της οποίας θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν την ακριβή χρήση του εν λόγω υλικού

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: