Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Δυναμική αλλά και επεισοδιακή η διαδήλωση αλληλεγγύης στην Κούνεβα

Διαμαρτυρόμενοι εναντίον της στοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια έκαναν πορεία διαμαρτυρίας έως το υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Πειραιώς.

Εκεί, ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων. Η πορεία διασπάστηκε στα δύο. Κάποια μπλοκ διαδηλωτών διαλύθηκαν στην Ομόνοια και τα υπόλοιπα συνέχισαν, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας έως και το Γκάζι. Νεαροί, προκάλεσαν φθορές σε τράπεζες, κάδους απορριμμάτων, αλλά και σε χώρους διασκέδασης, τόσο κατά μήκος της οδού Πειραιώς, όσο και μέσα στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, πολίτες πρόταξαν συνθήματα, όπως «Οι δολοφόνοι της Κωνσταντίνας θα πληρώσουν» και «Να κλείσουν οι δουλεμπορικές εταιρείες». Η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία στις 22 Δεκεμβρίου δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Έχει υποστεί σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες αναπηρίες σε ζωτικά όργανα, ενώ έχει χάσει την όρασή της από το ένα μάτι.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: