Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

«Αδειάζουν» τον ανακριτή της Siemens

Βόμβα για την κυβέρνηση ο πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος του κ. Ζαγοριανού που ελέγχεται και για «χειραγώγηση»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου


Στην έμπρακτη αμφισβήτηση της ανακριτικής συμπεριφοράς του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης Siemens προχωρούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

O πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος του κ. Ζαγοριανού αποτελεί νέα βόμβα για την κυβέρνηση, αφού μεταξύ άλλων, ο ανακριτής ελέγχεται και για «χειραγώγηση».

Το έναυσμα έδωσε ο Α΄ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Ιω. Παπανικολάου, με τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης εις βάρος του κ. Ζαγοριανού, την οποία άρχισε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας με αφορμή δημοσιεύματα και, μεταξύ άλλων, διερευνά αν ο ανακριτής χειραγωγήθηκε και από ποιους κατά την ανάκριση για την υπόθεση Siemens.

Το γεγονός της διενέργειας πειθαρχικής έρευνας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το μεσημέρι της Δευτέρας, με συνέπεια να επισπευσθούν οι εξελίξεις. Έτσι χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Φ. Μακρή να συγκαλέσει την Ολομέλεια Εφετών ούτως ώστε να αφαιρεθεί η δικογραφία από τον κ. Ζαγοριανό και να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Η πρωτοβουλία του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου εν πολλοίς ικανοποιεί ένα αίτημα του νομικού και πολιτικού κόσμου το οποίο διατυπώθηκε με αφορμή τις νομικές ακροβασίες του κ. Ζαγοριανού. Ερμηνεύεται ωστόσο από πολλούς ως ύστατη προσπάθεια εξομάλυνσης του κλίματος που έχει καλλιεργήσει στη γερμανική Δικαιοσύνη η υπεράσπιση Χριστοφοράκου με απώτερο στόχο την παράδοσή του στη χώρα μας

συνέχεια στα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: